Dag 2: onsdag 17. november
09:30 - 12:30
Språk: Norsk
Hvordan står det til med blå skog i Norge?
Denne sesjonen inneholder en kort oppsummering av status og trender for norsk blå skog. Kysten er lang og truslene varierer fra hetebølger i sør til kråkeboller i nord.
09:30
Velkommen!
09:33
Blå skog i Hurdalsplattformen
09:41
Hva truer den blå skogen?
09:47
Nedbeiting og gjenvekst av tareskog, hva kan vi lære fra Porsangerfjorden
09:53
Hvordan står det til med blå skog i Oslofjorden?
Blå skog - viktigere enn man tror
Blå skog yter mange tjenester for mennesker og livet langs kysten. I denne sesjonen blir det fokus på disse økosystemtjenestene, inkludert karbonlagring, beskyttelse av biologisk mangfold og blå skog sin viktighet for kommersielle fiskebestander. Sesjonen avsluttes med en samtale om blå skogs verdi.
10:00
Introduksjon
10:06
Biomangfold og hvem spiser hvem i den blå skogen
10:15
Video: Hvilken nytte har vi av den blå skogen?
Karbonlagring – Kasper Hancke, NIVA
Vannkvalitet – Frithjof Moy, HI
Fiskeri – Kjell Magnus Norderhaug, HI
Habitat for sjøfugl – Signe Christensen-Dalsgaard & Nina Dehnhard, NINA
Produkter fra tare – Mari Vold Bjordal, Bellona
Mat og dyrefôr – Åshild Ergon, NMBU
Kulturelle verdier – Frode Sundnes, NIVA
10:25
Paneldebatt: Naturlig, plukket, trålet og dyrket – kan vi få i pose og sekk?
pause
10:39 - 10:49
10:50
Tidevannseng og -sump: til tjeneste!
10:55
Intervju: Ålegress: en viktig lillesøster i blå skog familien
11:02
Verdier og verdsetting av natur
11:14
Verdsetting av økosystemtjenester fra verdens tareskog
11:20
Paneldiskusjon: Verdsetting av blå skog
Moderator:
Anne Lene Dale, Kystvett AS
11:26
Avslutning
Blå diskusjon
En mulighet for deltakere og foredragsholdere å diskutere dagens temaer videre samt bli kjent og bygge nettverk.
Språk: Norsk
Dag 2: Foredragsholdere
Åshild Ergon
Førsteamanuensis, Foods of Norway, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)